Kasteel Pallandt

Locatie

Kasteel Pallandt, reeds drie eeuwen privaat eigendom van dezelfde familie, bevindt zich 30 km ten zuiden van Brussel in Waals-Brabant, tussen Nijvel en Waver.

Le Château de Pallandt

Beschrijving en Geschiedenis

Kasteel Palandt ligt in Waals-Brabant, op een boogscheut van Brussel, hoofdstad van Europa, in een onaangeroerd, landelijk kader, te midden van een meer dan 100 ha. groot domein met een mooie tuinarchitectuur met eeuwenoude bomen, op het einde van een pad van beuken die overhellen over de vijvers.

Het landgoed waar de eigenaar geboren is, heeft zijn karakter behouden. Een mooie combinatie van familiegeschiedenis en aanpassing aan een moderne wereld zonder het verleden te negeren. Het landgoed werd nooit verkocht en is reeds meer dan vier eeuwen in handen van Baron en Barones d’Hooghvorst.

Verschillende malen gesloopt en terug opgebouwd, is het huidige landgoed bij het begin van de 20ste eeuw opnieuw stijlvol afgewerkt. In de grote traphal hangen familieportretten die herinneren aan de familiegeschiedenis. De eetkamer met haar wandtapijten en kolossale open haard, waar het ontbijt opgediend wordt aan de grote lange tafel, geeft dit huis een warme en gezellige uitstraling.

In de 18E eeuw kwam de oude landheer “WEZ” terecht in de “Pallandt” familie, die de naam van de vorige eigenaar overnam. Het is deze familie die het park creërde, omschreven zoals in het beroemde atlas van de graaf Ferraris van 1777. Tijdens de renovatie van het kasteel in de vroege 20ste eeuw, deed de grootvader van de tegenwoordige eigenaar, een beroep op de beroemde Franse tuinarchitect Achille Duchène, die reeds de tuinen van het Kasteel Vaux-le-Vicomte in Frankrijk restaureerde.

In de lente wordt het park en de bossen overspoeld door de magische kleuren en wonderlijke geuren van majestueuze Rododendrons, wilde azalea’s, wilde blauwe Hyacinten en Lelietjes-van-dalen.

 

¬© 2009 Ch√Ęteau de Pallandt
  • | Disclaimer